keskiviikko 17. tammikuuta 2018

SydänmökkisukatNäiden sukkien kirjoneulemalli on  mielestäni yksi kauneimmista. Se ei ole suotta saavuttanut suurta suosiota sukantekijöiden keskuudessa; Kauneuden lisäksi malli on helppo tehdä, ja on hyvä malli vaikka ensimmäiseksi kirjoneuleeksi. 

Sukan varren Mökki-kuvion ohje löytyy alun perin  Suuri Käsityölehdestä 11/2016 , ja kuulemani mukaan ohje on julkaistu jossakin muussa käsityölehdessä viime syksynä.  Ohje löytyy myös mm. Täältä.


Lankana oli seiskaveikkaa, puikot 2,5, koska minulla on löysä käsiala. 
Varsi on valepalmikkoa.
Varren mallikerta on 15 silmukkaa, itselläni oli tämä määrä jokaisella neljällä puikolla, eli yhteensä 60 silmukkaa varressa.
Kantapään jälkeen kavensin silmukoita niin, että puikoilla oli 14,15,15, ja 14 s, koska sukat menivät lahjaksi pienijalkaiselle.
Kärkiosaan tein kuvion joka on osa Taimitarhan Ystävänpäiväsukkien 2017 ohjetta.

Olen nähnyt tosi monta erilaista mökkisukkaa tehtynä monenlaisista langoista, ja tuntuu, että tämä malli sopii melkein minkä tahansa langan kanssa, kunhan langat erottuvat toisistaan kyllin selvästi. Tämä toimii jopa kirjavan langan kanssa. 

Ehkä joskus kokeilen tehdä toiset mökkisukat toisenlaisella väriyhdistelmällä. 


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat ja taidokkaasti tehdyt! Korjasit sitten tumpuissa tulleet ongelmat kertaheitolla. Tämä mökkikuvio on nyt kovin suosittu, eikä todellakaan ihme. On se kaunis. Anelmaiset ovat selvästi jääneet taka-alalle suosiossa.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos sanoistasi! Pikkuhiljaa syksyn mittaan tuo käsiala ja silmukkamäärät hioutuivat sopivaksi -- tässä tumppujen ja näiden sukkien välissä on muutamat muutkin sukat tullut kokeiltua, nämä vain tulivat nyt kännykän kuvista ensimmäisenä vastaan.
    Anelmaiset on olleet kokeilulistallani, mutta aina tuntuu tulevan joku muu malli, mitä tekee mieli kokeilla ensin. Tästä mökkimallista tykkään tosi paljon, ja oli kiire saada muut projektit alta pois jotta pääsin näitä tekemään. :)

    VastaaPoista

Kommentista tulee aina niin hyvä mieli! Kiitos!